LEGENDAT PALAAVAT KAUPUNKIIN - JOKIPOJAT JÄRJESTÄÄ RETROPELIN

29.09.2016

Keväällä 1992 Joensuun Kiekko-Pojat pelasi SM-liigaa, ja joutui kauden päätteeksi karsimaan sarjapaikastaan Kiekko-Espoota vastaan. Ottelusarja päättyi tappioon lukemin 3-2, ja näin joensuulaisten taru liigassa oli – toistaiseksi – päättynyt. Nyt, syksyllä 2016 espoolaiset tekevät paluun Joensuuhun, tällä kertaa Mestiksessä ja Espoo Unitedin nimellä.

Mahdollisuus revanssiin koittaa lauantaina 26.11., jolloin Espoo United saapuu Mehtimäelle Jokipoikien vieraaksi. Tämän vierailun, sekä 24 vuoden takaisten tapahtumien kunniaksi Jokipojat järjestää retrotapahtuman, joka ei takuulla jätä ketään kylmäksi.

Popcornkoneet, urkuri ja legendaarinen Put In- erätaukopeli tekevät yhdeksi päiväksi paluun jäähalliin. Hallin pääaula koristellaan vuosikymmenten takaisilla kuvilla, varusteilla ja tunnelmapaloilla, jotka saavat paatuneimmankin jääkiekon kuluttajan tunteiden valtaan.

Ja mikä parasta – paluun halliin tekevät myös vanhat legendat. Ennen Mestis-kamppailua hallissa ottaa yhteen kaksi joukkueellista legendaarisia pelimiehiä jännittävässä näytösottelussa. Näiden miehistöjen jäsenet ovat jossain vaiheessa uraansa edustaneet joko Joensuun Kiekko-Poikia tai Jokipoikia ja heidän nimensä tullaan julkaisemaan syksyn aikana.

Varmaa on joka tapauksessa se, että kaukalossa nähdään lukuisia takavuosien tähtipelaajia. Myös yleisöllä on mahdollisuus ottelun jälkeen tavata, kuvata ja jututtaa näitä menneiden vuosien staroja.

Pistä siis kalenteriisi lauantai 26.11. – näytösottelu hallilla käynnistyy klo 15, ja Mestis-taisto klo 17. Samalla lipulla näet molemmat pelit ja pääset aistimaan Mehtimäellä vielä kerran vanhan ajan kiekkohenkeä.