Matti Koistinen jatkaa, Heikki Puustinen palaa

12.08.2016

Jokipojat on solminut tulevan kauden sopimuksen kahden jo ennestään erittäin tutun pelaajan kanssa. Ärjypaidan pukevat ylleen Joensuussa jatkava puolustaja Matti Koistinen sekä Ranskan reissultaan kotiutunut hyökkääjä Heikki Puustinen.

Matti Koistinen, 30, on pelannut urallaan 255 Mestis-peliä sekä 84 Liiga-kamppailua. Viimeiset neljä kautta mies on viihtynyt Joensuussa, ja toissa kaudella hän oli tärkeä palanen Suomi-sarjan mestaruuden voittaneessa joukkueessa. Vuosi sitten sattunut harmillinen loukkaantuminen tiesi sitä, että pelejä kertyi viime kaudella vyölle ainoastaan kuusi kappaletta. Keväällä mies nähtiin mukana Jokipoikien valmennusryhmässä, mutta into pelaamiseen ei missään vaiheessa loppunut.

- Sain jalkani kuntoutettua, ja kesäkuusta asti olen päässyt treenaamaan täysipainoisesti. Viime kausi jäi pahasti kesken ja jo senkin takia halusin vielä takaisin kaukaloon, Koistinen taustoitaa.

- Poltetta löytyy, ja uutta kautta odotan innolla. Uskon, että pystyn auttamaan joukkuetta täysipainoisesti ja tarkoituksena on pelata yksi urani parhaista kausista. Toki nyt tilanne on aivan uusi, sillä en ole koskaan ollut näin pitkää aikaa pelikentiltä sivussa.

Joensuussa pysyminen oli miehelle helppo ratkaisu.

- Siviilipuolen asiatkin vaikuttavat siihen merkittävästi. Aloitan syksyllä talotekniikan opinnot AMK:ssa ja pelaamisen ohella on tarkoitus myös kouluttautua, Koistinen päättää.

Puustisen paluu

Jos on Koistinen joensuulaisille tuttu mies, sitä on totisesti myös Heikki Puustinen, 29. Viime syksynä Jokipojissa kauden aloittanut, mutta kahdeksan pelin (ja kolmen maalin) jälkeen Ranskaan siirtynyt ”Pude” tekee paluun kotikonnuille. Toulouse-Blagnacin joukkueessa hän pelasi viime kaudella kaikkiaan 20 peliä tehopistein 6+14.

- Ranskan reissusta tuli paljon oppia itselle. Tavoitteena on edelleen päästä pelaamaan jonain päivänä ulkomailla, mutta nyt keskitytään täysillä Jokipoikiin ja joukkueen auttamiseen, Puustinen tuumii.

- Viime kausi päättyi runkosarjaan, ja edelliset pelit minulla ovat helmikuulta. Nyt on viikko oltu jäillä, ja ensimmäinen peli vähän jännittää, miten se sujuu, mies nauraa.

- Uskon kyllä, että pystyn olemaan avuksi joukkueelle. Meillä on hyvä, nuori ja nälkäinen porukka, Puustinen kehuu seuratovereitaan.

Mestiksessä mies on tahkonnut 356 ottelua tehopistein 69+59, ja kaikki nämä ottelut mies on pelannut kasvattiseurassaan Jokipojissa. Parhaimmillaan Puustinen on yhden kauden aikana mättänyt tehopisteet 18+12.

Uusien pelaajasopimusten lisäksi Jokipojat on nimennyt myös kapteeniston kaudelle 2016-2017. Joukkueen kapteenina toimii Juuso Akkanen, varakapteeneina puolestaan Matti Koistinen, Ossi Pellinen sekä Ville Halonen.