Mestiksen näkyvyys nousee uudelle tasolle - YLE lähettää kuukauden pelin

12.09.2016

Tiedote julkaistu Mestiksen nettisivulla maanantaina 12.9. klo 14.00

Suomen toiseksi korkeimman jääkiekkosarjan Mestiksen sarjakausi käynnistyy keskiviikkona täyden kierroksen voimin. Uusia tuulia on puhaltanut paljon sitten viime kevään. Mestiksen ja koko suomalaisen jääkiekkoilun onneksi nuo tuulet ovat olleet varsin suotuisia.

Jukurit lunasti Liiga-paikkansa ja vastaavasti uusina joukkueina sarjaan saatiin Espoo United sekä Iisalmen Peli-Karhut, joten alkavaan kauteen lähdetään 13 joukkueen voimin. Mestis-kauden avausinfo järjestettiin maanantaina sarjatulokas Espoo Unitedin kotiluolassa.

- Merkittävien hallintouudistusten myötä Mestis on terävöittänyt omaa strategiaansa. Seuroissa tullaan panostamaan entistä voimakkaammin pelaajien kehittämiseen sekä viihdyttävän katsojakokemuksen rakentamiseen, Mestiksen hallituksen puheenjohtaja Tuomas Haanpää paaluttaa.

Katsojia hemmotellaan huomattavasti laajemmalla ottelunäkyvyydellä
Viime vuoden tapaan koko kauden jokainen Mestis-ottelu on katsottavissa Elisa Viihteen ja Fanseat-verkkopalvelun kautta. Katsojat pääsevät nauttimaan otteluista hyvin edullisesti, palvelun kuukausimaksu on 7,99 euroa.

- Mestis ja jääkiekko ovat tärkeä osa asiakkaidemme arvostamaa urheilutarjontaa. On luonnollista, että olemme mukana kehittämässä Mestistä ja suomalaista jääkiekkoa myös jatkossa. Tuotamme Mestiksen ottelut tästä kaudesta alkaen keskitetysti, joka parantaa asiakkaidemme katsomiskokemusta entisestään, sanoo Elisa Viihteen Business Manager Ilkka Vanala.

Lisäksi Elisa, Jääkiekkoliitto, Mestis ja Yle ovat solmineet kauden 2016-2017 kattavan sopimuksen, jonka myötä suomalainen jääkiekko palaa pitkän tauon jälkeen myös ilmaiskanaville.

- Meitä on kiitelty paljon, kun esitämme kanavillamme monipuolisesti kotimaisia palloilusarjoja. Nyt pystymme laajentamaan valikoimaa myös Suomen suosituimpaan urheilulajiin, jääkiekkoon. Mestishän on maan seuratuimpia palloilusarjoja, sanoo Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen.

- Näytämme alkavalla kaudella joka perjantai Yle Areenassa Mestis-pelin. Lisäksi televisioimme TV2:ssa perjantai-illoissa kahdeksan runkosarjapeliä ja seuraamme sarjaa ratkaisevaan finaaliotteluun asti, Pokkinen jatkaa.

Lisäksi Veikkaus tulee näyttämään maksutta asiakkailleen Mestis-ottelun joka ikinen perjantai VeikkausTV:ssä.

- Kotimaisen urheilun rooli Veikkaukselle on merkittävä. Mestis täydentää VeikkausTV:n kotimaisen urheilun tarjontaa ja tarjoaa Veikkauksen kanta-asiakkaille hyvätasoista kiekkoviihdettä joka viikko, Veikkauksen liiketoimintaryhmän johtaja Sami Kauhanen kertoo.

”Vitosen tiketit” jokaisen otteluun – vierasfanit maksutta halliin!
Mestis keskitti lipunmyyntinsä alkavalle kaudelle Ticketmasterille. Todella tervetulleena uutuutena katsojille tullaan tarjoamaan jokaiseen Mestis-otteluun istumapaikkalippuja viiden euron hintaan.

Nämä ”vitosen tiketit” ovat myynnissä vain ennakkoon Ticketmasterin verkkokaupassa ja niiden määrä vaihtelee paikkakunnittain ja otteluittain. Jatkossa otteluliput ovat joka tapauksessa aina ennakkoon ostettuna edullisempia kuin hallien ovelta.

Mestiksessä otetaan myös käyttöön niin sanottu joustava lippuhinnoittelu, jolloin lippujen hinnat vaihtelevat kauden aikana. Useimmilla paikkakunnilla, joilla ei ennen ole ollut paikkalippuja, on nyt myös siirrytty paikkalippuihin.

Mestiksessä pyritään myös nostamaan seurojen fanikulttuuria uudelle tasolle konkreettisin toimin. Seurat ovat sopineet, että rekisteröityjen faniklubien jäsenet pääsevät jatkossa fanimatkoillaan halliin ilmaiseksi sisään.

Merkittävät yhteistyökumppanuudet kehittävät koko sarjaa
Monen vuoden tauon jälkeen Mestis julkisti myös kesän aikana tehtyjä merkittäviä yhteistyösopimuksia, jotka edesauttavat sarjan ja seurojen toimintaa kehittymään.

Sarjan uudet pääyhteistyökumppanit ovat aiemmin mainittujen kumppaneiden lisäksi panimoyhtiö Olvi, jonka tuotteet tulevat myyntiin lähes jokaiseen Mestis-halliin; hotelliketju Scandic, joka majoittaa Mestis-seurat ja niiden A-juniorit pelimatkoilla; sekä Mestiksen viestinnästä jatkossa vastaava viestintätoimisto Viestintäliiga.

- Scandic on usean vuoden ajan tehnyt aktiivisesti työtä urheilun saralla ja varsinkin jääkiekon parissa, Liigan kumppanina. Olemme iloisia siitä, että pääsemme jatkossa majoittamaan myös Mestis-joukkueet heidän pelimatkoillaan, toteaa Scandic Suomen Head of Partnerships and Sponsoring Jussi Rissanen.

- Meillä on edessämme todella mielenkiintoinen kausi. Tavoitteemme on saada vahvistettua Mestiksen brändiä tuomalla seuroista persoonia ja tarinoita voimakkaasti esiin. Sitä kautta pystymme viemään yhteisöllisyyttä aivan uudelle tasolle, Viestintäliigan toimitusjohtaja Iiro Junnila hekumoi.

Mestis-kausi 2016-2017 käynnistyy keskiviikkona 14.9. täyden ottelukierroksen voimin.