Nyt se alkaa! Mestis käyntiin SaPKon kohtaamisella

13.09.2016

Parina edellisenä Mestis-kautena Jokipojat on avannut kautensa vierailemalla Kajaanissa, mutta tänä vuonna tilanteeseen tulee muutos. Jokipojat pääsee aloittamaan kautensa kotona, kun Mehtimäelle saapuu tuttu vastustaja Savonlinnan Pallokerho. Samoille sijoille kotiedusta taistelemaan veikatut Jokipojat ja SaPKo ovat tuttuja vastuksia toisilleen useamman vuoden ajalta, ja joukkueet tulevatkin kohtaamaan toisensa tulevalla kaudella yhteensä kuusi kertaa. Kotijoukkueen harmiksi kokoonpanosta puuttuu peräti kolme keskushyökkääjää. Maalilla aloittaa näillä näkymin Samuel Jukuri.

Jokipoikien harjoituskausi kului vaihtelevasti, kun viidestä ottelusta tuli kaksi voittoa. Voitot tulivat kotikentällä Imatran Ketterästä ja SaPKosta. SaPKo voitti toisen keskinäisen ottelun kotonaan, ja Hokki oli Jokipoikia molemmissa keskinäisissä otteluissa vahvempi. 

Jokipoikien loukkaantumiset keskittyvät keskushyökkääjiin. Poissa ovat varmuudella sentterit Kasimir Puruskainen, Joona Manninen sekä Roope Hämäläinen.

Jokipoikien viimeisessä harjoituspelissä Hokkia vastaan tällin saanut Oskari Lehtinen on puolestaan pelikunnossa. Sentteripulaa paikkaamaan laitetaan normaalisti laiturin paikalla viihtyvä Lehtinen.

– Lehtinen laitetaan sentteriksi, sillä häntä kokeiltiin sentterinä viimeisessä harjoituspelissä Hokkia vastaan, vastaa Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen, kun häneltä tiedustellaan miten sentteripula ratkaistaan.

– Puruskainen ja Manninen ovat näillä näkymin sivussa neljästä kuuteen viikkoa. Hämäläinen on jo käynyt jäällä, mutta tilannetta seurataan, milloin hän on pelikunnossa.

Toista kauttaan SaPKon peräsimessa aloittavan Pasi Räsäsen suojatit pelasivat harjoituskaudella seitsemän ottelua, joista joukkue voitti peräti kuusi. Ainoa tappio tulikin juuri Jokipoikia vastaan, kun isännät olivat Mehtimäellä vahvempia numeroin 4–3.

Harjoituskaudella SaPKon parhaana pistemiehenä hääri väkkärämäinen Niklas Salo, joka kurvaili viime kaudella Liiga-joukkue Turun Palloseurassa. Salo tehtaili kuudessa ottelussa tehopisteet 2+5.

– SaPKo pelaa samalla tavalla kuin viime kaudella, mutta joukkue on nopeampi kuin viime kaudella. SaPKolla on paremmat pakit kuin aiemmin, ja se tekee heidän pelistään nopeampaa, joten meidän pitää olla hereillä, tuumaa Aaltonen.

– Lisäksi SaPKo taistelee hyvin, kääntää peliä nopeasti, ja he tulevat tiukkaan päälle, joten meidän pitää olla hereillä ja pakkien pitää ehtiä ensimmäisenä omassa päässä kiekkoon. Viime kaudella SaPKolla oli hyvä ylivoima, ja sitä se on varmasti nytkin.

"Turbo" huomauttaa, että oman pelin täytyy olla heti kauden alussa kunnossa.

– Toki meidän pitää pelata omaa peliä, olemme isolla kentällä, ja meidän pitää hyödyntää oman ison kentän peli, viittaa Aaltonen Mehtimäen ison kaukalon tuomiin etuihin.

Kauden ensimmäiseen peliin joukkuetta ei päävalmentajan mukaan tarvitse erikseen psyykata. Ensimmäinen peliviikko on Jokipojille vastuksien puolesta kova.

– Silloin kun pelit alkavat, niin ei pelaajia tarvitse alkaa psyykata, he ovat varmasti hereillä ja valmiita, kun aletaan pisteistä pelaamaan. Siitä se lähtee käyntiin.

– Ei ole maailman helpoin aloitus kun on ensimmäisellä viikolla vastustajina keskiviikkona SaPKo kotona ja perjantaina Hokki vieraissa. Vastassa on kaksi äärimmäisen kovaa kärkipään joukkuetta, joten saadaan heti alkaa vääntämään tosissaan, tuumailee Aaltonen.

Ottelu käynnistyy LVI-Myller Areenalla keskiviikkona kello 18.30. Lämpimästi tervetuloa!

Jokipoikien kotisivujen otteluennakot laatii tällä kaudella Mehtimäkeläinen