On kiitosten aika - yhteenveto hienosta kaudesta

15.04.2016

Jokipoikien kausi Mestiksessä on saatu onnellisesti päätökseen. Joukkue menestyi ennakko-odotuksia selvästi paremmin ja nappasi kaulaansa pronssimitalit, ja myös katsomossa kävi yleisöä ennakoitua enemmän. Taloudellinenkin tulos näyttää vihreää valoa, joten kaiken kaikkiaan seuran tulokaskausi Mestiksessä oli erittäin onnistunut.

Runkosarjassa Jokipojat sijoittui hienosti kolmanneksi. Joukkue keräsi 50 kamppailussa yhteensä 90 pistettä, ja kotiotteluissa kävi väkeä keskimäärin 1366 katsojaa ottelua kohden. Näin ollen syksyllä asetettu 1200 katsojan keskiarvotavoite ylitettiin reilusti. Kauden viimeisessä kotipelissä Kokkolan Hermestä vastaan yleisömäärä nousi kuluneen kauden ennätyslukemiin, kun LVI-Myllerin tukemassa ilmaispelissä oli ottelua seuraamassa peräti 3064 silmäparia.

Pudotuspeleissä Jokipojat tarjosi kannattajilleen erittäin jännittäviä hetkiä kaukalon laidalla. Puolivälierissä joukkue kaatoi Hermeksen otteluvoitoin 4-3, ja myös välierissä saatiin kotiotteluiden määrä maksimoitua Kajaanin Hokkia vastaan. Kajaanilaiset kuitenkin raivasivat tiensä finaaleihin otteluvoiton 4-2.

Näin ollen Jokipojat pääsi pelaamaan pronssimitaleista, jotka myös napattiin voittamalla ottelu KeuPa HT:ta vastaan maalein 4-3. Mitali oli seuran Mestis-historian neljäs ja ensimmäinen pronssinen yhden kullan ja kahden hopean jälkeen. Pudotuspeleissä Jokipojat pelasi kaikkiaan kahdeksan kotiottelua, ja näissä yleisökeskiarvoksi muodostui 1803 katsojaa peliä kohden.

Myös joukkueen pelaajat kunnostautuivat paitsi runkosarjassa myös pudotuspeleissä erinomaisella tavalla. Koko porukka teki mahtavaa työtä, mutta erityismaininnan ansaitsevat hyökkääjä Jesse Paukku sekä maalivahti Mikael Edelmann. Paukku naputti pudotuspeleissä 14 otteluun tehopisteet 7+10, ja tällä pistemäärällä hän on tässä vaiheessa koko Mestiksen tehokkain playoff-pelaaja. Kaikissa pudotuspeleissä aloittavana maalivahtina toiminut Edelmann syöksyi puolestaan kiekkojen eteen peräti 93,20 torjuntaprosentilla. Tällä lukemalla hän on maalivahtipörssin kakkosena, edellään vain Jukureiden Christian Heljanko. Luonnollisesti kiitoksen ansaitsee myös mainio valmennusryhmä päävalmentaja Ari Aaltosen johdolla.

Urakka kaukalossa on nyt siis päätöksessään, ja tilinpäätöstä raavitaan kaiken aikaa kasaan. Lopulliset lukemat eivät vielä ole selvillä, mutta jo tässä vaiheessa tiedetään, että kausi on ollut myös taloudellisesti varsin onnistunut. Järkevän ja tarkan taloudenpidon ansiosta seura pysyi runkosarjan aikana budjetissa, ja hyvin onnistuneet pudotuspelit mahdollistavat aiempaa paremman taloudellisen liikkumavaran tulevalle kaudelle. Pelaajien sopimuksissa palkanmaksu päättyi maaliskuun 31. päivään, mutta koska pelit jatkuivat tämän jälkeenkin, Jokipojat maksoi luonnollisesti pelaajilleen kahden viikon ylimääräisen palkan.

Jokipojat haluaa kiittää myös uskollisia kannattajiaan, jotka jaksoivat pitää ääntä hallissa ja saapuivat sankon joukoin lehtereille joukkuetta kannustamaan niin syksyn tihkusateissa kuin tammikuun paukkupakkasissakin. Tulevalla kaudella aiomme kehittää toimintaamme entisestään sekä panostaa yhä enemmän ottelu- ja oheistapahtumiin. Ensi kauden sponsorisopimuksia ryhdytään laatimaan täyttä häkää, ja toivomme voivamme järjestää kiekkokaupungin väelle mahtavia elämyksiä myös ensi vuonna.

Tulevan kauden joukkueen rakentamisessa edetään rauhallisesti ilman suurempia hätiköintejä, ja uusista pelaajasopimuksista seura tiedottaa kevään ja kesän edetessä. Sopimusneuvottelut ensi kautta koskien on kuitenkin pelien tauottua aloitettu välittömästi.

Jokipojat toivottaa kaikille kannattajilleen sekä yhteistyökumppaneilleen oikein aurinkoista kevättä! Asiaan palataan harjoitusotteluiden merkeissä elokuussa. Jokipo maaleja!