Paljon maaleja ja niukka tappio

21.09.2016

Jokipoikien Mestis-kausi jatkui keskiviikkona Jyväskylässä. Joukkue koki kauden ensimmäisen tappionsa, kun kotijoukkue JYP-Akatemia osoittautui niukasti paremmaksi maalein 5-4.

Ottelusta ei tapahtumia puuttunut. Jesse Paukku oli avauserässä mukana sekä hyvässä, että pahassa, sillä hän latasi reilun yhdentoista minuutin jälkeen pelin ensimmäisen maalin. Syötön maaliin antoivat Oula Uski ja Santeri Arousva. Erän loppuhetkillä Paukulle kuitenkin tuomittiin laitataklauksesta 5 + 20 minuutin arvoinen pelirangaistus, mikä tarkoitti ulosajoa. Syntyneen jäähyn aikana JYP-Akatemia ehti rokottaa ennen erätaukoa kahteen kertaan, ja näin tauolle lähdettiin kotijoukkueen 2-1 johdolla.

Oskari Lehtinen toi kuitenkin Jokipojat tasoihin toisen erän alussa alivoimalla Joonas Larinmaan syötöstä. Sitten pelattiin pitkään ilman pöytäkirjamerkintöjä, kunnes kotijoukkue iski jälleen erän lopussa. Riku Tiaisen maalilla JYP-Akatemia siirtyi jälleen johtoon, ja näin lukemat olivat toiselle erätauolle mentäessä 3-2.

Päätöserään Jokipojat sai hyvän alun, kun Lauri Huhdanpää tasoitti Nico Frimanin ja Matti Koistisen esityöstä lukemat kolmeen kolmeen. Maali oli samalla pirteästi kautensa aloittaneen Huhdanpään Mestis-uran ensimmäinen. Paria minuuttia myöhemmin JYP-Akatemia siirtyi jälleen johtoon, ja ajassa 48:56 syntyi voittomaali, kun JYP-Akatemian Riku Sihvonen tinttasi isännät 5-3 karkumatkalle. Minuutti ennen loppua Friman pääsi kokeilemaan rangaistuslaukausta, mutta ei onnistunut. Hetkeä myöhemmin hän kuitenkin onnistui tekemään kavennusmaalin Joel Olkkosen ja Huhdanpään syötöstä, joka jäi loppujen lopuksi laihaksi lohduksi. 

- Maalivahti Samuel Jukuri sairastui eilen illalla flunssaan, ja hän joutui jättämään ottelun väliin. Hänen tilanne on seuraavaa peliä ajatellen vielä epäselvä, mutta onneksi Juho Ratilainen (39 torjuntaa) osoitti, että pystyy pelaamaan näitä pelejä, päävalmentaja Ari Aaltonen pohti.

- JYP-Akatemia oli hyvä, mutta ehkä me annoimme heille sitten mahdollisuuden voittoon. Emme olleet aivan ytimessä, ja he onnistuivat juuri kriittisillä hetkillä erien lopussa. Tulimme kuitenkin maalien jälkeen hyvin mukaan peliin, eikä tässä ole mitään syytä laittaa päätä painuksiin. Taistelu jatkuu, Aaltonen lupasi.

- Ossi Pellinen sai pienen alaraajavamman, ja hänen tilannetta joudumme seuraamaan nyt päivä kerrallaan. Oskari Lehtinen loukkaantui toisessa erässä luistimenviillosta, mutta hän on seuraavassa matsissa varmasti pelikykyinen. Paukun Jessen ulosajotilanteesta saadaan sitten huomenna tietää lisää, valmentaja kertasi sivuun joutuneiden pelaajien tilannetta.

Jokipojat jatkaa kauttaan perjantaina kotihallissa, jolloin vastustajaksi saapuu kautensa voittoisasti avannut LeKi. Ottelu käynnistyy LVI-Myller Areenalla klo 18.30, tervetuloa!