Samu Pitkänen siirtyy ulkomaille, Ossi Pellinen jatkaa

04.08.2016

SAMU PITKÄNEN SIIRTYY ULKOMAILLE, OSSI PELLINEN JATKAA

Jokipoikien sopimustilanne muuttuu, kun joukkueen viime kauden kapteeni Samu Pitkänen, 28, siirtyy pelaamaan ulkomaille. Hänen uusi joukkueensa julkaistaan myöhemmin.

- Ulkomaille pelaamaan siirtyminen on ollut pitkäaikainen unelma. Nyt siihen tuli niin hyvä mahdollisuus, ettei sitä voi jättää käyttämättä. Tulevaisuudessa Jokipoikiin palaaminen on toki mahdollista, Pitkänen kertoo.

- Meillä on jokaisessa sopimuksessa liiga- ja ulkomaanpykälä, mutta saamme siirrosta myös rahallisen kompensaation. Emme halua olla pelaajiemme kehityksen esteenä, ja toivotamme Samulle mitä parhainta kiekkokautta uusissa ympyröissä. Luonnollisesti hän on myös ansainnut suuret kiitokset täällä tähän saakka tehdystä työstä, Jokipoikien puheenjohtaja Jarkko Immonen toteaa.

- Samulle ei tässä tilanteessa lähdetä hätäilemällä etsimään korvaajaa. Haluan nähdä minkälaisiin suorituksiin, jo pitkään Mestistä pelanneet omat kasvatit Oula Uski ja Ville Halonen pystyvät. Molemmilla on edelleen erittäin paljon kehityspotentiaalia.

Samu Pitkänen johdatti Jokipojat joukkueen kapteenina toissa kaudella Suomi-sarjan mestaruuteen ja viime kaudella Mestiksen pronssimitaleille. Hän on pelannut yhteensä 298 Mestis-ottelua, joista valtaosan kasvattiseuransa paidassa. Viime kauden pistemäärällään 9+39 Pitkänen oli joukkueen tehokkain pelimies.

Pellinen pysyy Joensuussa

Jokipoikiin viime kaudeksi saapunut Ossi Pellinen, 32, on puolestaan tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Pellisen tehopisteet olivat viime kaudella 10+26, ja urallaan yli 200 ottelua liigaakin pelannut mies on tervetullut nimi myös tämän kauden joukkueeseen.

- Viime kaudesta jäi itsellä vähän hampaankoloon, ja jatkosopimuksen allekirjoitin erittäin hyvillä mielin, Pellinen kertoo.

- Poltetta on paljon, ja tällä kaudella koko joukkue pääsee jatkamaan hyvistä lähtökohdista. Treeneissä on ollut tekemisen meininki, huomaa kyllä, että kesän jälkeen porukka on intoa täynnä.

Pellinen on myös viihtynyt Joensuussa mainiosti, ja tämäkin asia painoi vahvasti vaakakupissa.

- Olemme kotiutuneet tänne hyvin, Joensuussa on kiva olla. On hienoa päästä jatkamaan Jokipojissa myös tulevalla kaudella, Pellinen iloitsee.

Myös Jokipoikien puheenjohtaja Jarkko Immonen on tyytyväinen Pellisen kanssa solmittuun sopimukseen.

- Ossin kanssa neuvottelut olivat jatkuneet jo pidemmän aikaa, eikä Samun lähdöllä ollut asiaan vaikutusta, Immonen taustoittaa.

- Hän on erittäin hyvä pelaaja, ja Ossin kokemuksesta on varmasti meille paljon hyötyä tälläkin kaudella.

Puolustaja Joel Olkkonen siirtyy puolestaan Jokipoikien harjoitusvahvuuteen ensi viikolla. Joukkueen sopimuksetkaan eivät vielä jää tähän, ja uusiakin pelaajia kartoitetaan jatkuvasti.

- Ensi viikolla pyritään saamaan muutama sopimus tiedotettua ja katseita pidetään koko ajan auki myös vapaana olevien pelaajien osalta, Immonen päättää.

Harjoitusottelut käyntiin, liigajoukkueet Joensuuhun

Jokipoikien harjoitusottelut käynnistyvät perjantaina 12.8. klo 18.30 kotihallissa Suomi-sarjassa pelaavaa Imatran Ketterää vastaan. Jo tätä ennen kiekkokansalla on kuitenkin mahdollisuus seurata Mehtimäellä tasokasta lätkää, kun liigajoukkueet KalPa ja SaiPa iskevät yhteen omassa harjoitusottelussaan keskiviikkona 10.8. klo 18.30. Liput liigan harjoitusmatsiin maksavat 10 euroa.