Taistelu jatkuu perjantaina Kajaanissa

15.09.2016

Jokipoikien kauden ensimmäisen viikon toinen etappi on vierailu Kajaanissa, jonne joukkue matkustaa perjantaina kohtaamaan Hokin. Viime kaudella hopealle yltänyt Hokki oli viime keväänä välierissä Jokipoikia parempi otteluvoitoin 4–2.

Keskiviikkona ehjän esityksen esittäneet ärjypaidat saavat varmasti vastaan ärsyyntyneen isännän, sillä Hokki hävisi hiukan yllättäen kauden ensimmäisessä ottelussaan vieraissa sarjanousija Iisalmen Peli-Karhuille lukemin 5–2. Jokipoikien maalinsuulla jatkaa näillä näkymin Samuel Jukuri.

Harjoitusotteluissa Jokipojat vielä haki peliään, mutta ensimmäisessä runkosarjaottelussa otteet olivat erittäin vakuuttavia, kun joukkue kaatoi SaPKon lukemin 5–1. Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen oli hieman yllättynyt siitä, miten hyvin sarja-avaus onnistui.

– Tiesin keskiviikkona, että joukkue on hyvässä iskussa. Sillä tavalla oli kuitenkin yllätys, että peli oli niin valmista. Luotin joukkueeseen, että peli toimii. Äijillä oli hyvä tatsi päällä. En voi olla kuin tyytyväinen joukkueen esitykseen SaPKo-pelissä, kertasi Aaltonen.

Perjantaina vastus on ennakkokaavailuissa vielä piirun verran kovempi. Edellisen kauden hopeamitalisteja on veikattu yhdeksi tämän kauden mestariehdokkaaksi. Se, että Hokki taipui kauden ensimmäisessä pelissä sarjanousijalle oli Aaltosellekin yllätys.

– Valehtelisin jos en sanoisi, että se oli yllätys. Tuommoisia ohipelejä tulee silloin tällöin kaikille joukkueille. Sen tiedän, että huomenna on erittäin vihainen ja vaarallinen joukkue vastassa! Huomenna meidän pitää olla hereillä heti ottelun alusta lähtien. 

Hokki on tunnettu joukkueena, joka varsinkin kotikaukalossaan pelaa aktiivista karvauspeliä. Tähän "Turbon" suojattien pitää myös varautua.

– Meidän pitää pystyä kamppailemaan hyvin. Hokilla on kotipeleissä 60 minuutin paine, ja siihen meidän pitää pystyä vastaamaan. 

– Pelasimme viime kaudella monta kertaa Hokkia vastaan, eli yllätyksiä ei sen suhteen tule. Kajaanin pieni kaukalo tuo peliin oman haasteensa, analysoi Aaltonen.

Jokipoikien kokoonpanosta on varmasti sivussa sentterikolmikko Kasimir Puruskainen, Roope Hämäläinen ja Joona Manninen.

Lisäharmia pelikieltojen muodossa mahdollisesti tuovat SaPKo-pelissä tapahtuneet kaksi tilannetta, joista on lähtenyt raportit kurinpitäjän käsittelyyn. Käsittelyssä ovat Jesse Paukun ulosajo ja Oskari Lehtisen nyrkkinujakka. Mahdolliset pelikiellot julkistetaan perjantaiaamuna.

Ottelu Kajaanin jäähallissa alkaa klo 18.30. Peli on nähtävissä maksutta Yle Areenasta ja Veikkaus-TV:stä (jälkimmäinen vaatii rekisteröitymisen ja rahaa pelitilillä).