Takaisin voittojen tielle

24.09.2016

Jokipojat palasi takaisin voittokantaan heti perjantai-iltana, kun joukkue kukisti kotijäällään Lempäälän Kisan hivenen varamiehisellä kokoonpanollakin.

Ärjypaidat lähtivät päätöserään tappioasemasta, mutta Matti Koistinen tasoitti lukemat ylivoimalla vajaan kahden minuutin pelin jälkeen. Ratkaisumaalin iski ykkössentterinä pelannut Oula Uski ajassa 57.37. Lauri Huhdanpää jatkoi pirteää menoaan ja napsi syöttöpinnan molempiin maaleihin. Joensuulaismaalilla kakkosvahti Juho Ratilainen torjui hienosti yhtä vaille kaikki vastustajan 24 laukauksesta. T

Vaikka Jokipoikien ja LeKin välisessä kamppailussa ei maaleilla juhlittu, nähtiin ottelussa runsaasti ylivoimahyökkäyksiä ja hyviä maalipaikkoja.

Ja vaikka runsaat maalipaikat olivat varmasti katsojien mieleen, ei ainakaan LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela ollut yhtä mielissään siitä, että peli ailahteli päästä päähän.

– Lopussa oli semmoinen tilanne, että molemmat halusi voittoa, ja toisaalta molemmat kerjäsi verta nokastaan. Siinä mentiin päästä päähän monta kertaa. Peli vei mennessään, ja lopputulos oli tuo, summaili pettynyt Kuusela.

Äärimmäisen tasaisen pelin aivan loppuhetkillä voitoksi kääntänyt Jokipojat sai päävalmentaja Ari Aaltoselta kiitokset hyvästä suorituksesta.

– Ei voi olla kuin tyytyväinen. Äärimmäisen hieno voitto. LeKi on kova joukkue. Viimeiseen erään saatiin rauhoitettua tilanne ja taisteltiin hyvin. Joukkue ansaitsee ison hatun, kiitteli Aaltonen suojattejaan.

Ottelun ensimmäinen erä sujui tasaisissa merkeissä. Jokipojat sai otteluun räväkän alun, kun heti ensimmäisessä vaihdossa kultakypärä Lauri Huhdanpää tarjoili Joonas Larinmaalle hyvän maalipaikan. Larinmaan veto parhaasta sektorista kuitenkin epäonnistui.

Erän edetessä kotijoukkue pääsi hiukan niskan päälle ja sai aikaiseksi maalipaikkoja, mutta viimeisin terävyys maalipaikoissa jäi uupumaan.

LeKin erän parhaat maalipaikat sijoittuivat joukkueen ensimmäiseen ylivoimaan, mutta myös vierasjoukkueen viimeistely oli luokatonta.

Toisen erän alkuun molemmat joukkueet saivat vuorollaan aikaiseksi pitkät pyöritykset vastustajan päädyssä, mutta parhaille maalipaikoille ei kummallaan joukkueella ollut asiaa.

Molemmat joukkueet pelasivat oman maalinedustansa tiiviisti, ja vaikka kiekko välillä pomppi vaarallisen näköisesti molempien maalivahtien edessä, oli kiekossa ensimmäisenä puolustavan joukkueen pelaaja.

Kun erää oli pelattu hiukan yli viisi minuuttia, pääsi Jokipoikien harhasyötön jälkeen LeKin Tommi Välimaa puolittain läpi. Välimaata estettiin maalintekotilanteessa, ja tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus. Välimaan ratkaisu oli kuitenkin heikko, eikä Juho Ratilaisella ollut ongelmia torjua kiekkoa.

Erän edetessä LeKi pääsi kolmella yhtä vastaan hyökkäykseen, jonka päätti tarkalla laukauksella maalin ylänurkkaan Tomi Peltonen.

Molemmat joukkueet saivat erän aikana aikaiseksi useita teräviä vastahyökkäyksiä, mutta maalivahdit molemmissa päissä pelasivat hyvin.

– Molemmat veskarit olivat tänään hyviä. Ratilainen oli tänään iskussa. Jatkoi siitä, mihin hän Jyväskylässä jäi, kiitteli Aaltonen.

LeKi sai erän aikana kiekon toistamiseen verkon perukoille, mutta tilannetta edelsi LeKin pelaajan ottama jäähy. Jokipoikien ylivoiman toimivuus jätti jälleen toivomisen varaa.

Totuttuun tapaan Jokipoikien toisessa ylivoimassa oikealta laukovia pelaajia oli peräti kolme, kun toisessa ylivoimassa niitä ei ollut yhtään. Tämä selkeästi hankaloitti toisen ylivoimakoostumuksen pelaamista.

Kolmas erä aloitettiin tasavajaalla, kun toisen erän lopussa molemmille joukkueille tuomittiin jäähyt väkivaltaisuudesta. Jokipojat pääsi ylivoimalle Huhdanpään jallittaessa LeKin Vilho Vilmavirran, joka tuomittiin tilanteesta jäähylle kampituksesta.

Ylivoiman aikana Matti Koistisen kova lämäri upposi ohi Christian Heljangon. Loistavaa maskia maalin edessä teki Oula Uski.

Erä eteni erikoistilanteesta toiseen, kun Jokipojat pääsi erän aikana ylivoimalle kolmesti LeKin joutuessa tyytymään yhteen ylivoimaan.

Erän yksi parhaista maalipaikoista syntyi kuitenkin tasakentällisin Jokipojille, kun joukkue pääsi kolmella yhtä vastaan hyökkäykseen. Ensimmäisen pelinsä Mestiksessä pelannut 17-vuotias puolustaja Ville Räsänen laukoi tilanteessa kuitenkin hiukan ohi maalin.

Hukattu maalipaikka ei jäänyt ainakaan päävalmentaja Aaltosta kismittämään.

– Nuori Ville Räsänen pelasi ensimmäisen miesten pelinsä, niin hyvää tekemistä häneltä!

Ottelun lopussa LeKi otti aikalisän ja haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Jokipoikien uhrautuva viisikkopuolustus Ratilainen viimeisenä lukkona esti LeKin tasoitusmaalin.

– Ainakin ne katsojat, jotka täällä tänään oli, näkivät kaksi äärimmäisen hyvää joukkuetta, jotka pelasivat hyvää peliä, analysoi Aaltonen.

Jokipoikien seuraava ottelu on ensi viikon perjantaina, kun Mehtimäelle vastaan asettuu viime kevään puolivälieristä tuttu Kokkolan Hermes. Ottelu alkaa klo 18.30, tervetuloa!

Maalit ja syöttäjät

26.05 Tomi Peltonen (Waltteri Hopponen, Markus Haapanen) 0–1
41.48 Matti Koistinen (Lauri Huhdanpää, Oula Uski) 1–1 yv.
57.37 Oula Uski (Huhdanpää) 2–1

Maalivahtien torjunnat

Juho Ratilainen, Jokipojat 9+6+8=23
Christian Heljanko, LeKi 5+10+9=24 (poissa 59.00–60.00)

Yleisöä: 739

Jokipoikien otteluennakoista sekä kotiotteluiden raporteista vastaa tällä kaudella Mehtimäkeläinen.