Voittokulkua jatkamaan Jyväskylään

21.09.2016

Jokipoikien kauden toinen viikko käynnistyy pelien osalta keskiviikkona Jyväskylässä. Vastaan asettuu Liigaseura JYPin farmijoukkue JYP-Akatemia. Sekä Jokipoikien kuin myös Akatemian ensimmäinen peliviikko sujui hyvin, kun molemmat joukkueet voittivat kaikki ottelunsa.

Jokipoikien ensimmäinen viikko Mestiksen runkosarjassa oli voitokas, kun ensiksi keskiviikkona kaatui SaPKo kotona ja perjantaina Hokki vieraissa voittolaukauksien jälkeen. Ratkaisevat rankkarimaalit Kajaanissa laukoi hyvään vireeseen heti alkukaudesta äitynyt Oskari Lehtinen.

– Olisi ollut oikeusmurha, jos oltaisiin hävitty Kajaanissa. Kolme pistettä oltaisiin ansaittu, mutta pääasia on, että saatiin voitto, summasi Hokki-peliä Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen.

Sentteripulaa paikkaamaan laitettu Lehtinen on Aaltosen mukaan ollut hyvä hiukan oudolla pelipaikalla.

– Lehtinen paikkaa hyvin senttereitä. Ei hän ihan tyypillinen sentteri ole, mutta hyvin on täyttänyt ruutunsa. Oltiin Kajaanissa jo sillassa rankkareissa, mutta Lehtinen kairasi homman kotiin.

Jokipoikien kokoonpanosta puuttuvat samat kolme sentteriä kuin aikaisemmissakin otteluissa, kun Kasimir Puruskainen, Joona Manninen ja Roope Hämäläinen ovat sairastuvalla.

Koko Mestiksen sarjaykkösenä majaileva Akatemia pelasi ensimmäisellä viikolla kolme ottelua, ja voitti kaikki ottelut puhtaalla pelillä. Joukkue voitti Keupa HT:n, Espoo Unitedin sekä Heinolan Peliitat.

Akatemia on viime vuosien tapaan profiloitunut nuorten pelaajien joukkueeksi. Varsinaisia Mestis-konkareita ei joukkueesta tälläkään kaudella löydy.

– Akatemia on hyvä joukkue. Joukkueessa on paljon nuoria eteenpäin pyrkiviä pelaajia. Akatemia on nuori ja raikas ryhmä, joka on todella hyvä luistelemaan, analysoi Aaltonen.

Se, että Akatemia on voittanut kaikki kolme alkukauden otteluaan ei ole Aaltoselle yllätys.

– Ei se sen ihmeellisempi yllätys ole. Kun pistät kaikkesi peliin, liikut hyvin, taistelet ja pistät kaiken joukkueen eteen, niin voit voittaa pelejä.

Jokipojilla on selkeä suunnitelma miten voitto Jyväskylästä saadaan.

– Kutina on miten voitto saadaan. Katsellaan joukkueen kanssa videot läpi miten Akatemia pelaa, jotta pelaajat tietää mitä sieltä tulee, ja ollaan valmiina kun peli käynnistyy, päättää Aaltonen.

Kokoonpanoon ei ole kahden voittopelin jälkeen tulossa suuria muutoksia. Tarkemmat kokoonpanot julkistetaan keskiviikkona puolenpäivän aikaan ja maalin suulla aloittaa kauden ensimmäisen pelinsä pelaava Juho Ratilainen.

Ottelu alkaa Jyväskylän Hippoksella kello 18.30